Saturday, 28 April 2012

TERBAKAR DAH KERETA!!!!!!

KERETA INI MEMANG TERBAKAR TETAPI BUKAN DI DATARAN MERDEKA.
SEKADAR RENUNGAN AGAR IANYA TIDAK DILAKUKAN OLEH LEMBU-LEMBU BERSHIT.

Friday, 27 April 2012

KENAPA PERLU BERSIH 3.0? HANYA MEMBUAT HURU-HARA DITANAH TUMPAH DARAH ORANG MELAYU?

SIAPA KAH DIA INI YANG PERLU ANDA IKUT?


Sebagai bangsa Melayu yang bermaruah di tanah tumpah darah kita marilah kita memikirkan sejenak arah tuju bangsa Melayu. Adakah kita orang Melayu sedari kekayaan Negara kita kebanyakkannya dimonopoli oleh bangsa lain. Cuba kita melihat senarai orang-orang terkaya di Malaysia! boleh dianggap kesemuanya bangsa lain.Apa lagi yang dia orang tak puas hati dan nak lagi di Bumi Malaysia kita ini?
Apakah ini semua kerana sikap orang-orang Melayu itu sendiri? Kemanakah semangat kemelayuan kita semua? Bukan niat saya untuk mengwujudkan sikap perkauman antara bangsa-bangsa lain. Apa yang hendak ditekankan soal Hak orang Melayu sebagai penduduk bumiputra dimana ini lah tanah tumpah dan tempat lahir nya Datuk-Moyang dan asal-usul keturunan kita dahulu.Bagi bangsa lain ini mereka tetap adalah kaum yang mendatang sejak datok-moyang mereka dahulu. Inilah perbezaan bangsa Melayu dengan bangsa lain dan sepatutnya kaum lain menghormati akan pekara ini. Ayat "MELAYU MUDAH LUPA" adalah ayat keramat yang sepatutnya kita terima sebagai padoman mengenai hak kita sebagai Orang Melayu.Apakah kita hendak menjadi Melayu di Singapura?

APA JUA MAMAT INI PERJUANGKAN BAGI AKU TETAP MELAYU DAN PERJUANGAN MELAYU LEBIH BERMARUAH DARI AKU IKUT SI AMBIGA.

BUKALAH MATA WAHAI ORANG MELAYU!!INI KAH YANG ANDA INGINKAN BERLAKU DIBUMI MELAYU YANG AMAN INI? JANGANLAH ANDA DIPERALATKAN OLEH BANGSA LAIN DAN IDEALOGI POLITIK SEMPIT PR.
PERHATIKAN WAHAI MELAYU! SIAPA YANG BERIA ATAS PENTAS ITU?

JANGAN JADI LANGAU DI BUMI SENDIRI WAHAI BANGSA MELAYU.Thursday, 26 April 2012

PDRM JANGAN LAH BUAT KENDURI NASI BRIYANI PULAK LAGI!!!!!

DUIT UPAH BUAT RUSUHAN MUNGKIN DIBERI,MAKAN PULAK PDRM SPONSOR APA KEJADAHNYA?

HARAP-HARAP SI AMBIGA DAPAT MENYEDIAKAN NASI BRIYANI UNTUK PENCACAI BELIAU DAN PDRM JANGAN BUAT LAWAK LAGI BAGI NASI BRIYANI KEPADA PENCEMAR KEAMANAN DAN NEGARA!!!!
AKU RAKYAT YANG BERDISPLIN PUN TAK PERNAH PDRM JAMU AKU NASI BRIYANI. HARAP DS HISHAMUDIN AMBIL PENDEKATAN SERIUS PEKARA INI.

INI SAHAJA SEPATUTNYA KEPADA PERUSUH.


TIAP KALI BERSIH NASI BRIYANI, MACAM TU LEPAS NI BERSIH 3.5 PULAK BOLEH SELALU MAKAN NASI BRIYANI FREE!!