Friday, 24 February 2012

MUNGKIN KERANA ANWAR ,ORANG ISLAM MENANGIS

UGAMA ISLAM DIPERSENDAKAN KERANA POLITIK ORANG MELAYU?


Marilah kita sama-sama renungkan sejenak demi Ugama Islam yang kita anuti, cintai dan sanjungi. Pernahkah pekara (BERGAMABR) ini berlaku sebelum Anwar menjadi Ketua Umum Pakatan Rakyat? Inikah REFORMASI yang dilaungkan?  JAWAPLAH SEBAGAI SEORANG ISLAM untuk menjawabnya.Insyaallah anda sendiri akan mendapat jawabannya.

 Kita sebagai umat islam apakah kita sanggup melihat pekara seperti ini didalam Masjid? Tiadalah niat untuk menuding jari kepada sesiapa yang melakukan pekara yang menghina kesucian tempat ibadah orang islam. Ingin diperjelaskan pekara diatas juga tidak mungkin orang yang berugama islam melakukannya. Kura berpendapat , tidak mungkin juga orang yang berugama islam yang merancangkannya. Sedarlah kita orang Melayu dan tidak perlu dinyatakan bangsa yang sanggup berbuat demikian. Apakah kerana POLITIK kita sebagai orang Islam sanggup berbuat demikian? Anda yang berugama islam tahu akan jawapannya.

PENGHINAAN DEMI PENGHINAAN MEREKA LAKUKAN DI RUMAH ALLAH.

KEPADA HADI AWANG DAN NIK AZIZ FATWA MANA YANG ANDA BAWA HINGGA BERLAKU PEKARA SEPERTI DIATAS? FATWA DARI PKR? DAP?
MENANGISLAH KITA ORANG ISLAM..TERDUDUK LAYU MELIHAT KEMUNGKARAN YANG BERLAKU DEPAN MATA. 

Bertanyalah pada diri anda sendiri, SIAPAKAH YANG MENGHALAL KAN PEKARA SEDEMIKIAN BERLAKU? Kerana Politik kita sanggup menggadai Islam. 

INGATKAH ANDA PERISTIWA INI?

Kemanakah iman kita sebagai orang Islam? Masjid dijadikan medan pergaduhan sesama islam. Inikah kisah yang hendak kita tunjukkan kepada anak cucu kita? Kewarasan kita sebagai seorang Islam lenyap sama-sekali kerana kepentingan POLITIK DUNIAWI.

 ADAKAH ANWAR PERLU DIPERSALAHKAN?

KERANA POLITIK UGAMA TERGADAI.

Thursday, 23 February 2012

ISLAM TELAH DI MERTABATKAN SETINGGI-TINGGINYA OLEH PAS

YA! ALLAH..JANGANLAH SESATKAN HAMBA MU INI..AMIN.

TAHAP ISLAM, "yer tuan guru!!!!"
DALAM MASJID." YA! ALLAH BERILAH PETUNJUK KEPADA  HAMBA MU YANG MEMBAWA KEMUNGKARAN DIRUMAH MU".SI LEBAI  USHA APA TU?.
USTAZAH ELI MEMBERI CERAMAH KEPADA PAK LEBAI.
INI KAH PEJUANG ISLAM YANG DISANJUNG TINGGI?
MENGIMAMKAN dalam Masjid.
SEMASA CERAMAH.
INI KOT SELEPAS CERAMAH?
 JADI PAKAR AGAMA.
DIRI SAMA TINGGI KOT?,TAPI DUDUK TAK SAMA RENDAH.
SETELAH PENAT GUNA ISLAM UNTUK BERCERAMAH..INI HABUANNYA..HANG PA WAT APA DUIT BANYAK2 TU..NAK KATA BUAT MASJID TAK NAMPAK PUN.


Kepada pembaca semua, kita sendiri yang berugama islam berasa teramat sedih bila melihat gambar-gambar diatas, apatah lagi sekiranya masih hidup Nabi junjungan kita Nabi Muhamad SAW yang berjuang memertabatkan syiar Islam melihatnya.Kepada ahli-ahli PAS renung-renunglah sebaik mungkin saya doakan anda berpatah balik kepada pangkal jalan.
Memang kita tidak layak untuk melaknat manusia..tetapi sudah termaktub dalam kitabullah sesunggunhnya org2 kafir adalah orang2 yang di laknat ALLAH...ini cuma satu wasilah untuk kita memperingati diri sendiri..Allahutaalaaa'lam.

Tuesday, 21 February 2012

YANG NI BUKAN KAPAL ISRAEL LAGI!! TAPI..LU PIKIRLAH SENDIRI

KAPAL KECOH SANGAT! YANG INI APA PASAL DIAM?


Anwar bersama jaringan Yahudi freemanson and new worl order.

Juak-juak Pakatan Rakyat terutama PAS kecoh sangat hendak berdemo pasal KAPAL yang tak pasti hujung pangkal Kapal itu,  muatan kargo kapal entah datang dari Negara mana? Konon pihak PAS ini perjuangkan Islam dan terlalu Islamik Hingga fobia mendengar nama Israel. Kapal yang jauh nampaklah sangat Israel. Adakah PAS ini sedar yang beliau berdamping dengan DAP dan PKR? Kenapa PAS taknak berguling-guling atas jalan raya bila tengok gambar-gambar Mantan Peliwat yang begitu akrab dengan zionis? Apakah peliwat ini telah membutakan mata dan hati PAS? Sikit-sikit kutuk,fitnah UMNO..pekung bersepah kat badan sendiri buat bodoh macam lembu. Kita sebagai  rakyat Malaysia harap dapat fikirkan kenapa yang  Peliwat  begitu rapat dengan Israel.

Macam Pinang di belah dua.

Kamcing Nampak!
Kepit keliling Beb

Rasanya letaklah gambar sebesar mana sekalipun, dah sah Melayu PAS dan PKR dah dibutakan Mata,hati dan perut. Peliwat tetap jelmaan Imam mahadi dan anugerah Tuhan bagi puak-puak Melayu PAS dan PKR.


Tolak Pakatan Rakyat!!


Monday, 20 February 2012

TERBAIK MB TERENGGANU

Laporan Polis Pemuda PAS Terhadap Menteri Besar Trengganu.


Dewan Pemuda PAS akan membuat laporan polis terhadap satu kenyataan fitnah jahat yang telah dikeluarkan oleh Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said, dalam suratkhabar Berita Harian pada hari Khamis, 9 Februari 2012, di ruangan Nasional pada halaman 10 yang menyatakan dengan tajuk besar bahawa PAS 'PARTI AJARAN SESAT’.

Tak sesat ke jikalau?

1. Memperjuangkan islam tetapi bersama-sama DAP untuk menjatuhkan kerajaan yang dipimpin oleh DS Najib yang ternyata seorang Islam.

2. Sesuka hati pemimpin-pemimpin PAS mengkafirkan ahli-ahli UMNO.

3. Pemimpin PAS menyatakan Tuhan samseng.

4. Bersama-sama dengan orang yang menyokong keselamatan Yahudi.

5. Tak sesat ke sebuah Parti yang konon memperjuangkan Islam tetapi bersama DAP, perjuangan Islam ke itu?

Kalau kura nak susunkan sebab-sebabnya berjujut-jujut. Pembaca yang mempunyai akal fikiran tentu boleh menambah-tokok apa yang menyebabkan MB Terengganu menganggap PAS itu "Parti Ajaran Sesat"

Ini tidak masuk kes murtad DUMC yang menyebabkan Hassan Ali dipecat oleh komplot PR iaitu PAS,PKR dan DAP.

SOKONG KESELAMATAN ISRAEL

Bagi kura menyokong penuh apa yang dinyatakan oleh MB Terengganu terhadap Parti PAS. Kalau dah pemimpin pun kong kali kong..dengan Mah pun jadi, bersubahat dengan penyokong keselamatan yahudi. Kura yakin MB Terengganu seorang yang berfikiran positif dan tahu yang mana sesat dan yang mana tidak.

Bukalah minda dengan hati yang tulus ahli-ahli PAS!!! Jangan taksub dengan Parti yang dah tiada hala-tuju perjuangan Islamnya. Bila ugama dijadikan wadah perjuangan POLITIK inilah jadinya.

Bezanya perjuangan Nabi Muhamad SAW dahulu berjuang kerana mengembangkan syiar islam kepada orang-orang kafir.
PAS memperjuangkan ugama demi politik dan kuasa sehingga sanggup bersengkongkol dengan Kafir pula.

Cer citer wahai PAS siapa atas tu?
Sekutu PAS kalau nak tahu. Perjuang Islam ke atas tu?Kerajaan yang dipimpin oleh DS HJ.NAJIB inilah yang hendak dijatuhkan oleh PAS bersama DAP.
bawa-bawalah mengucap. Seandainya PAS berjuang tanpa DAP dan PKR  masih ada relevannya perjuangan PAS itu.

sesat gegila!!!!!

SEKADAR PENDAPAT KURA DAN DIHARAP PEMBACA PUN BERSEPENDAPAT DENGAN KURA.
Sunday, 19 February 2012

DAH KATA BAPAK BOREK ANAK RINTEK MB PERAK NI !!!!!!

PUNYALAH BERLAGAK !


BERSIKAP BERSEDERHANA.

Kura pernah keluarkan artikel mengenai Bapa beliau sebelum ini dimana kura menceritakan akan sikap sederhana dan rendah diri mengenai bapa MB perak. Keluarga beliau amat disenangi di kawasan P.Pangkor. Jika kura bercerita sahaja, mungkin pembaca rasa kura sengaja mereka-reka cerita bagi mempromosi keluarga MB Perak .Tapi ini lah realiti dan kebenarannya mengenai keluarga MB Perak. 


MESRA RAKYAT


TAK KISAH UNTUK BERSAMA RAKYAT.

DR. ZAMBRY  PILIHAN RAKYAT PERAK.

NAK TAHU CERITA PASAL BAPA BELIAU KLIK SINI


UNDILAH BARISAN NASIONALKASI TERAJANG PAKATAN RAKYAT