Friday, 25 May 2012

PAS! SURUH LAH HINDU NI BERUNDING SOAL KUOTA HAJI.

KERANA MELAYU BODOH, KERAJAAN ARAB SAUDI SEDANG PERTIMBANG KEMUNGKINAN MENYEKAT KUOTA ATAU MENGGANTUNG BAKAL JEMAAH HAJI MALAYSIA.

Kerajaan Arab Saudi dilaporkan sedang membuat pertimbangan sama ada untuk mengenakan sekatan atau menggantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia berikutan insiden perhimpunan haram itu. Sebagai langkah awal, Jamil Khir berkata, beliau akan memohon bantuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang mempunyai hubungan baik dengan kerajaan Arab Saudi agar dapat menyelesaikan kebimbangan mengenai kuota haji. 

"Saya minta Perdana Menteri untuk bantu kita campur tangan menghubungi Raja Abdullah dan kerajaan Arab Saudi supaya kuota haji tahun ini akan dapat sebagaimana yang kita harapkan kerana persiapan semua kita sudah buat," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Duta Arab Saudi ke Malaysia Fahad Al Rashid di Bangunan Tabung Haji di sini hari ini. - BERNAMA

ULARMAK YANG MENGHALALKAN BERSIH 3.0
APA YANG KO BOLEH BUAT ?KALAU KO RASA HEBAT SANGAT PERGI LAH BERUNDING DENGAN KERAJAAN ARAB SAUDI. KO DENGAN PENCACAI KO TAK HABIS-HABIS MENYUSAHKAN ORANG ISLAM MALAYSIA. PERJUANGAN ISLAM KONON.

ULARMAK NI NAK BERUNDING  DENGAN KERAJAAN ARAB SAUDI? FATWA SONGSANG BOLEH LAH. HAHAHAHAHAHA.ANDA AKAN SELAMAT DUNIA AKHIRAT DIBAWAH PIMPINAN HADI DAN NIK AZIZ!!

ITU LAH KATA-KATA TAKSUB YANG SERING PENGIKUT TAKSUB PAS PERKATAKAN.

Persoalan yang harus kita persoalkan kepada diri kita sendiri?

1.BETUL KAH ANDA SELAMAT DI DUNIA INI?
2.BETUL KAH ANDA SELAMAT DI AKHIRAT NANTI?

 قُلْ أَرَأَيْتُكُم إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللّهِ أَوْ أَتَتْكُمُ السَّاعَةُ أَغَيْرَ اللّهِ تَدْعُونَ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ 
Katakanlah (wahai Muhammad): "Khabarkanlah kepadaku, jika datang kepada kamu azab Allah, atau datang kepada kamu hari kiamat, adakah kamu akan menyeru yang lain dari Allah (untuk menolong kamu), jika betul kamu orang-orang yang benar?"
(Surah Al An`aam ayat 40)
Petikan ayat diatas terang dan jelas menerangkan bahawa manusia tidak boleh menjamin apa-apa selain kehendak Allah SWT. Kenapa perlu kita menjadikan manusia seperti Hadi dan Nik Aziz penjamin kehidupan Dunia dan Akhirat? Kembalilah ke Pangkal jalan dan bertaubatlah kepada Allah SWT sesungguhnya Allah SWT sahaja tempat kamu memohon diselamatkan Dunia dan Akhirat.

SEKADAR RENUNGAN DAN PANDUAN SIAPALAH MANUSIA INI DISISI ALLAH SWT?

Thursday, 24 May 2012

AGAK-AGAK LAH! BANGSA MANA YANG PUNYA ANGKARA?

TAK CUKUP-CUKUP NAK BURUK KAN MALAYSIA DAN PM DIMATA DUNIA.

KERATAN AHKBAR DI HONG KONG.

ADA DIKALANGAN PIHAK PEMBANGKANG YANG ANGENDANYA LAGI JAUH DARI APA YANG DIRANCANG UNTUK MEROSAKKAN NAMA BAIK MALAYSIA KHASNYA DAN ORANG MELAYU AMNYA.APA JUGA YANG BERLAKU DIDALAM MALAYSIA PASTI ADA PENGKHIANAT-PENGKHIANAT NEGARA MENCANANGNYA KE LUAR NEGARA TIDAK KIRALAH JIKA ISU ITU MEMBABITKAN PERTAHANAN NEGARA SEKALIPUN, SEDANGKAN ISU-ISU YANG DIBAWA LANGSUNG TIDAK MEMPUNYAI FAKTA YANG KUKUH. SEDARLAH ORANG MELAYU! 

MELAYU SEDANG DI TERLINGKUPKAN OLEH BANGSA LAIN YANG TIDAK BERMARUAH DI MALAYSIA YANG KITA CINTAI.