Friday, 9 March 2012

GAJI DAH NAIK!! DIHARAP "JANGAN BELOT"

 BAKAL NASIB PENJAWAT AWAM KALAU BELOT MENGUNDI PAKATAN RAKYAT.

Tindakan dipecat sekiranya penjawat awam belot bukanlah akan diambil oleh BN tetapi dari pihak Pakatan Rakyat itu sendiri. Kekura nak ingatkan kepada pembelot-pembelot yang sedia ada dalam perkhidmatan  awam . Jikalau tidak percaya, baca kenyataan akhbar ini:


Akhbar: Sinchew Daily News
Ruangan: dalam negeri m/s 09
Tarikh: 1 November 2011 (Selasa)
Tajuk: Jika Pakatan Rakyat Memerintah Kakitangan Awam Akan Dikurangkan Separuh Setiap Tahun Berperingkat-peringkat: Tony Pua Kiam Wee


31hb Johor Bahru – Setiausaha Bahagian Penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata, jika Pakatan Rakyat dapat memerintah kerajaan pusat sahaja, akan kemukakan satu projek yang dinamakan “Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam” untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun.Kepada pembelot-pembelot yang dok "baling batu sorok tangan" tu reti-retilah berterimakasih kepada kerajaan BN yang telah menaik taraf gaji anda.
Kura minta maaf kerana bahasa yang digunakan agak kasar, tetapi itulah hakikatnya kepada penjawat awam yang pembelot kepada kerajaan BN.

INI MUNGKIN BERLAKU KEPADA NASIB ANDA SEKIRANYA ANDA BELOT.


PSSSSSST! GAJI NAIK BEB! UNDI PAKATAN SILAP GAYA KENA PECAT. RUGI!RUGI!

Thursday, 8 March 2012

PAS TAK RASA MALU KAH?

JOM! KITA TENGOK SIAPA LAGI MULIA?
Elok sikit kot aku dari yang kat bawah tu?                                              
Sembahyang menjadi benteng kekuasaan Kafir.
TAHNIAH LIM KIT SIANG! Ada melayu yang bodoh.

Yang ni pula TAHNIAH KAT AMBIGA. Apalah punya melayu? kalau HJ HADI penganjur ampunlah lagi.MALU LAH KEPADA DIRI SENDIRI.

Kita sebagai orang Islam sepatutnya berasa sedih apabila mertabat Islam begitu rendah apabila Islam dipergunakan demi politik. Mungkin orang-orang diatas tidak  menyedarinya atau sudah di butakan hati oleh Allah SWT   kerana kejahilan teramat sangat . Saya setuju sembahyang boleh dimana-mana, tetapi perlukah anda sembahyang di tepi Jamban? ditepi kandang Babi? Begitulah juga gambar diatas? Perlukah sembahyang disitu? Kalau yer pun hormatilah Islam dan kesuciannya. Negara kita masih aman dan makmur,carilah tempat yang bersesuaian tetapi jangalah menunjukkan kebiadapan terlampau sangat demi politik yang tak pasti.


PSSSSTTTT!
PAS JANJI SYURGA UNTUK ANA..HAHAHAHAHAHAHA 

Wednesday, 7 March 2012

PENCACAI PAS TERTIPU SOKMO.

PEJUANGE ISLE LOH KONON!!!

PENCACAI KUMPUL DERMA

PEMIMPIN LEBAI SAKAN MELANTAK SAMBIL BERHIBUR.

JAMUAN VIP PAS

PENCACAI KOLEK DUIT PAKAI KARUNG,KESIAN KAT PAKCIK-PAKCIK ,PASAL JANJI SYURGA DAN PERJUANGAN ISLAM BAGI JUGALAH.

PEMIMPIN HONEYMOON DENGAN BINI ORANG. 5 STAR BEB

PENCACAI SAMPAI ATAS JALAN RAYA KUTIP DERMA.YANG INI BARU BETUL PERIHATIN KEPADA RAKYAT


BN MEMBELA NASIB RAKYATSAMPAI TAHAP SEPERTI INI PENCACAI PAS TAK BOLEH NAK BERFIKIR.TERMAKAN DAKYAH PERJUANGAN ISLAM. UNDI PAS MASYUUUUUK SYURGA. KENAPA LAH MASIH ADA ORANG MELAYU BODOH TAHAP TAK BOLEH NAK AJAR MACAM NI!!!!

APA YANG PAS BAGI KAT KORANG WAHAI PENCACAI PAS????
SYURGA? JIHAD? PERJUANGAN ISLAM? Monday, 5 March 2012

WARKAH BIRU UNTUK TUN M!! KETUA DEWAN PEMUDA PAS CAKAP TAK SERUPA BIKIN

APA KATA LU LEBAI BUAT DULU KAT NEGERI-NEGERI DIBAWAH PAS,DAH LAKSANA BARU BOLEH CERITA,PUM PAM,PUM PAM MACAM TIN KOSONG! SEKADAR TAHU TUNJUK PANDAI TAPI TAK LAKSANA.

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

BERTOBATLAH .
Itu ayat terbaik untuk lebai sebagaimana ayat yang lebai tuju kan kepada Tun M agar kembali ke Pangkal Jalan. UMNO telah lama membenarkan PAS untuk melaksanakan HUDUD. Tetapi sampai sekarang kenapa masih tidak laksana kan ? Pandangan Tun anda tidak boleh menolak begitu sahaja. Apa yang Tun Tekankan didalam Al-Quraan adalah keadilan melaksanakan  dan bukan soal Hukuman atau Hudud itu sendiri. Inilah apabila terlalu berfikiran sempit terhadap Islam. Islam sendiri menggalakkan BERMUZAKARAH apa bila menghadapi kemusyikilan. Anda telah dengan mudah menganggap Tun Mahathir sesat apabila anda meminta beliau kembali ke PANGKAL JALAN.Siapakah anda untuk berbuat demikian?


a] Kesalahan Zina iaitu persetubuhan suka sama suka tanpa nikah yang sah. Hukumannya disebut dalam surah an Nuur ayat 2.

Adalah satu petikkan kesalahan zina didalam WARKAH BIRU ANDA. Setelah diamati klip video Tun, apa yang Tun kemukakan adalah bagaimana nasib seorang Perempuan yang di rogol sehingga mengandung dan gagal mendapatkan 4 orang saksi? 
Sekadar Hiasan.
Apakah nasib wanita ini? Jika beliau benar-benar dirogol tapi gagal mendapakan 4 saksi.Tun tidak sentuh pun soal zina suka sama suka.
Keadilan perlaksanaan yang Tun Tekan kan...Adil kah Melayu kena potong tangan kerana mencuri, Ugama lain terlepas sekiranya dilaksana di Malaysia?Peringatan juga untuk anda jawapan yang Tun jawab adalah berkisar dari soalan wartawan berkenaan Hudud yang hendak dibawa oleh PAS. Mungkin skop jawaban Tun adalah merujuk kepada persoalan wartawan terhadap HUDUD ala PAS kerana Tun adalah orang yang melihat Draf Hudud yang PAS hendak laksanakan di Kelantan semasa beliau Perdana Menteri ketika itu.

Sebenarnya apa yang KURA hendak tekan kan, janganlah mudah hendak suruh Tun kembali kepangkal Jalan sedang kan PAS berkuasa di KELANTAN dan KEDAH kenapa tak laksanakan dulu disana? Kalaulah Tun itu si Lebai kata tak betul dan anda yang rasa anda betul soal HUDUD laksanakanlah dibawah negeri-negeri dibawah atau pun kepada ahli-ahli PAS. Jangan Pandai cakap sahaja, hentam sana, hentam sini sesungguh orang macam nilah dilaknat Allah SWT. DAH TAHU! ADA KUASA TAPI TAK LAKSANA.

Islam pun menuntut Pemimpin yang seadilnya.

BILA KENA KE PAS HILANG HUDUD..FITNAH,KONSPIRASI YANG TIMBUL.

MACAM INI RUPA PAKATAN NAK LAKSANA HUDUD?

KURA TIDAK MENOLAK HUKUMAN ALLAH SWT, TAPI KITA SEBAGAI HAMBA TERLALU BANYAK KELEMAHAN.


PSSSST!  BAGAIMANA ORANG SEPERTI OSTAD BADRUL YANG KONON ALIM MENJADI SAKSI DALAM KES HUDUD? SOALAN UNTUK PEMBACA. ANA UNTA..ANA UNTA BINI ORANG PUN REMBAT.


Sunday, 4 March 2012

MOH! KITA KENANG KEMBALI PENYEMBAH PAKATAN RAKYAT


ULTRAMAN BERSEDIA UNTUK BERTARUNG.

APA ADAHAL!..GUA ULTRAMAN LANGGAR PUN TAK APA.Tindakkan sebegini rupalah memudahkan negara Barat menggelar Islam pengganas. Apakah kita rasa begini rendah maruah Islam? Islam itu adalah mulia dan tinggi martabatnya tapi orang sebeginilah membuat islam dipandang rendah.


Artikel kura memang lah kali ini nampak lawak, tetapi apa yang digambarkan diatas adalah acuan generasi yang berjuang untuk mengambil alih pemerintahan Malaysia. Apakah budaya jalanan cara ini yang diajar dari pemimpin Pakatan Rakyat untuk mengambil alih tampuk pemerintahan Malaysia. Tidak cukup dengan pengaruh dan tunjuk ajar yang tidak melambangkan rakyat yang cintakan keamanan sehingga pelajar-pelajar pun dihasut.
Bila lah kita nak maju kalau macam ini?

Apakah ini yang Islam perjuangkan? 

Kepada rakyat Malaysia, marilah kita bersatu dan tolak Idealogi-idealogi sedemikian yang pasti tidak menguntungkan sesiapa. Harapan kita janganlah negara kita diperintah dari acuan politik jalanan seperti diatas. Jadikanlah Bangsa Melayu bangsa yang bermaruah, jadikanlah Islam dipandang tinggi oleh orang-orang kafir.

Fikirkan lah.