Saturday, 5 May 2012

SI TANGGANG

MASIH ADA ORANG YANG TAKSUB DENGAN SI TANGGANG.
Kisah lagenda orang Melayu Si Tanggang adalah satu kisah yang perlu menjadi ikhtibar kepada kita semua. Berikut adalah kisah Si Tanggang Modern yang mana pendedahan oleh ibu kandung beliau sendiri.
HATI IBU YANG PILU (CHE TOM)
                                             
MARILAH KITA TONTON UNTUK RENUNGAN KITA

APAKAH PERLU KITA MENJADIKAN PEMIMPIN KITA JIKA SEDEMIKIAN SIKAP YANG ADA PADA DIRI BELIAU.

Friday, 4 May 2012

DAH LAH BOSNYA ACI! YANG MENGGANAS ANE DAN YANG TAKBIR MELAYU

PM KITA HORMAT BANGSA LAIN DENGAN SATU MALAYSIA.
BUKAN NAK TIMBULKAN ISU PERKAUMAN! BERSUNGGUH GILE ANE MEREJAM POLIS MELAYU!! 

Spesis ini memang tidak layak menjadi rakyat Malaysia. PM kita berusaha menyatupadukan bangsa tetapi mereka ini langsung tidak hormat apa yang telah diusahakan PM kita. Jeritan-jeritan SATU MALAYSIA tiada makna bagi Ane ini. Rasanya tibalah masa orang Melayu memikir kesudahan bangsa lain terhadap bangsa Melayu. Mereka ini memang tidak menghormati bangsa Melayu yang mana dengan kepimpinan UMNO sejak merdeka mereka dapat hidup berpelajaran dan menumpang kemewahan di Malaysia ini jika dibandingkan Negara asal ane ini. 
Apakah ini yang diperjuangkan oleh melayu-melayu PAS/PKR? Apakah anda rasa perjuangan Islam dengan TAKBIRRRR dan kepinginan mati Syahid semasa BERSIH apa bila anda melihat gambar diatas?

PSSST! PESAN AKU KAT PAS TAKBIRRRRRRR LAH BANYAK-BANYAK UNTUK BERSIH.BUKALAH MATA ORANG MELAYU.

APA KATA TANGKAP SI ACI INI DULU! ITU YANG RAKYAT MALAYSIA NAK TENGOK.

MANTAN TUN M SAMPAI PERLI, AMBIGA CALON DIJADIKAN PM.  

 KENA SEDARLAH  DIMANA ACI PIJAK DISITU LANGIT ACI JUNJUNG.
DIA LAWYAR KE? BETUL KE? SALAH KE? TANGKAP DULU! 
Kenapa perlu tangkap pengikut-pengikut terlebih dahulu? Pihak yang bertanggung jawab sewajarnya buru dan tangkap ketua segala penganjuran BERSIH ini dahulu. Kalau tidak kerana beliau yang beria-ria menganjur BERSIH, pekara keganasan tidak akan berlaku. PDRM seharus sedar akan kerugian yang perlu ditanggung oleh pihak tertentu dimana PDRM kerugian jutaan ringgit. Kerajaan seharusnya juga lebih perihatin akan kerugian rakyat yang mencari rezeki sekitar kawasan yang ditutup oleh pihak PDRM kerana keangkuhan dan kedegilan pihak pengajur BERSIH yang tidak mahu mengikut arahan agar diadakan di Stadium Merdeka.

Rakyat Malaysia pasti sokong ditangkap dahulu pemimpin BERSIH kerana terang-terang telah mencetuskan huru-hara,kecederaan  dan kerugian kepada Negara. Rakyat muak dengan alasan Polis buat siasatan dan tunggu siasatan Peguam Negara dari sejak BERSIH 2.0 kerana ahkirnya beliau berani dan telah lakukan BERSIH 3.0 pula dengan langsung tiada rasa bersalah terhadap rakyat yang menderita kerugian dan menyusahkan orang lain.Dari kaji-selidik saya lakukan ramai nisbah yang mahukan penganjur BERSIH ditangkap.Dimana-mana tempat pun ketua ditangkap dahulu.

KERAJAAN PERLU TAKUT KEPADA KUNING BERSIH ATAU SUARA PULUHAN JUTAAN RAKYAT!!!! RAKYAT DAH SABAR SEJAK BERSIH 2.0..NAK TUNGGU BERSIH 4.0 KE PULAK?  

Wednesday, 2 May 2012

POLIS PERLU BERSEDIA !!!!

MEMANDANGKAN BERSIH SUDAH MENJADI ACARA KEGANASAN DI CADANGKAN PDRM GUNA KENDERAAN LEBIH SELAMAT SEMASA BERSIH.

PAKAIAN SEMUA ANGGOTA YANG TERLIBAT DAN TAK SEMESTINYA UNTUK FRU SAHAJA.

Oleh kerana kita asyik leka mengisahkan keganasan yang telah dilakukan oleh BERSIH terpanggil memberi cadangan berikut kerana memandangkan pihak-pihak BERSIH khasnya dan PR amnya gemar berdemo dan semakin berani bertindak ganas mencedera anggota keselamatan dan merosakkan harta awam. Demo aman BERSIH nampaknya dah mula bertukar ala-ala REVOLUSI. Rakyat Malaysia sendiri dapat rasakannya.Dalam soal ini kita jangan terikut dengan dakyah pembangkang pihak Polis memulakan dulu keganasan kerana adalah menjadi tanggung jawab pihak Polis menjaga ketenteraman awam dan siapa pulak pihak BERSIH untuk mempertikaikan pekara tersebut sedangkan arahan larangan telah dikeluarkan.   

KERAJAAN PERLU PERIHATIN KESELAMATAN ANGGOTA KESELAMATAN YANG MENJAGA KEAMANAN.

RAKYAT YANG CINTAKAN KEAMANAN PASTI MENYOKONG DAN AKU PERIHATIN TAHAP KESELAMATAN ANGGOTA KESELAMATAN YANG MENJALANKAN TUGAS TANPA MENGIRA BAHAYA YANG MEREKA HADAPI.


BERSIH 3.0 PERJUANGAN UNTUK BAKAL PM DAN TPM (SEX)


SENTIASA SIBUK MEMBINCANGKAN SOAL KERAJAAN UMNO ZALIM!  SEHINGGA TERBAWA KE ATAS KATIL DAN DI DALAM TANDAS!!!!!

Agenda BERSIH adalah semata-mata untuk menjadikan dua Pemimpin ini menjadi PM dan TPM. Adalah malang nasib rakyat Malaysia kerana sentiasa dan akan tertipu oleh dua insan yang sering menggunakan alasan di FITNAH oleh penzalim-penzalim UMNO. Rakyat Malaysia yang saya maksudkan adalah terdiri dari Melayu PKR dan PAS. Manusia sebegini memang cukup licik dan pandai bermain kata-kata untuk mengaburi mata pengikut-pengikutnya. Bangunlah Rakyat Malaysia dari igauan janji manis dari manusia seperti ini.
PARA PENYOKONG KUAT CITA-CITA BELIAU


SAYANGI MASA DEPAN ANAK-CUCU KITA DARI TERGADAI REJIM TIDAK BERMARUAH INI.


Tuesday, 1 May 2012

TENSION AKU DENGAN KPN

BUKAN KERJA TUAN TUNJUK PENIPUAN GAMBAR TU!
NANTI AKU CAKAP LEBIH KENA PULAK TANGKAP!

Biarlah aku minta maaf dulu sekadar beri pandangan dan teguran. Rakyat bukan nak dengar penjelasan pasal gambar itu atau tayang semula video keganasan yang dirakam PDRM. biarlah pekara itu menjadi pekara rahsia PDRM. Apa yang rakyat hendak pembelaan Tuan terhadap orang-orang tuan dan wartawan yang bergelinangan darah di pukul oleh perusuh-perusuh BERSIHT! Yang itu keutamaan rakyat Malaysia yang cintakan keamanan. Sepatutnya hari ini PARA PEMIMPIN BERSIHT ADALAH ORANG PERTAMA DITAHAN DAHULU. senaraikan Nama-nama yang memukul anggota Tuan itu dan panggil Media hebahkan serta ambil tindakkan terhadap mereka. Rakyat dalam keadaan marah dengan pengganas-pengganas BERSIHT. Janganlah tuan pun ikut lenggok Politik. Tugas tuan menjaga kedaulatan undang-undang dengan tegas dan rakyat nak tengok pengadilan. Gambar yang tuan tunjuk itu rakyat Malaysia dah tahu, yang rakyat Malaysia nak tengok muka-muka samseng yang memukul dan ganas itu serta Pemimpin mereka ditahan dahulu.Fikirlah sampai dah BERSIH 3.0 Pemimpinya masih bebas!!!!!!!! Dah sampai tahap keganasan pun sampai kini masih BEBAS!!!!!!Apa ini semua?
Saya minta maaf sekali lagi kerana mungkin saya pun ada silap tetapi hakikatnya itulah yang Rakyat Malaysia nantikan. MUKA_MUKA  SAMSENG YANG PUKUL ANGGOTA KESELAMATAN DAN WARTAWAN SERTA MEROSAKKAN HARTA BENDA DAN PEMIMPIN YANG SEPATUTNYA BERTANGGUNG JAWAB KEPADA KEJADIAN ITU SEMUA DITAHAN DAHULU.

BERTINDAKKLAH SEGERA.

Monday, 30 April 2012

APABILA POLIS DIPUKUL DICERCA PETANDA KERUNTUHAN UNDANG-UNDANG

ANDA KENA LAKUKAN SESUATU YANG TEGAS JANGAN GAH PEGANG KERIS SAHAJA.
RAKYAT YANG MASIH MENDOKONG UNDANG-UNDANG INGIN MELIHAT PERUSUH-PERUSUH YANG MEMBUAT KEROSAKKAN DAN KECEDERAAN DIHADAPKAN KE MAHKAMAH DAN DIKENAKAN TINDAKKAN UNDANG-UNDANG.


MEREKA-MEREKA INI MEMERLUKAN PEMBELAAN.

KEROSAKKAN HARTA KERAJAAN.

Seandainya tiada tindakkan diambil sekarang nescaya seandai berlaku lagi BERSIHT 4.0 insyaallah keganasan yang lebih melampau akan berlaku kerana tiada tindakkan dan hukuman yang akan dikenakan. Cukuplah amaran yang kerap anda keluarkan semasa BERSHIT 2.0 yang lalu.


 Senarai nama polis yang tercedera.  

1. KPL 165534 MOHD FAIRUZ BIN ZULKIFLI, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KECEDERAAN LUKA DAN CALAR DI BADAN AKIBAT DITENDANG DAN DIPIJAK OLEH PESERTA PERHIMPUNAN. BELIAU DIRAWAT DI HKL. 

2. KPL 141269 ABU BAKAR BIN ABDUL RAHMAN, ANGGOTA IPD PUTRAJAYA, MENGALAMI KECEDERAAN PECAH DIBIBIR, BENGKAK BAWAH MATA KIRI DAN KESAKITAN DI BADAN AKIBAT DITUMBUK DAN DIBALING OBJEK SEHINGGA TERJATUH DARIPADA MOTOSIKAL. BELIAU DIRAWAT DI PPUKM. 

3. KONST 171506 AZIZI BIN MOHD NOH, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK BUKIT AMAN, MENGALAMI KECEDERAAN DI PIPI AKIBAT DIBALING OBJEK KERAS DAN MENDAPAT RAWATAN DI HKL. 

4. L/KPL 152574 MOHD NASIR BIN ABU MANSUR, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KESAKITAN BADAN DAN TIDAK BOLEH DUDUK AKIBAT TERJATUH MOTOSIKAL DAN DIPUKUL DI PERUT. BELIAU DIRAWAT DI HKL. 

5. L/KPL 157576 DATU MOHD JOHAR DATU SHARIMAN, ANGGOTA CAWANGAN TRAFIK KUALA LUMPUR, MENGALAMI KECEDERAAN DI MATA AKIBAT DITUMBUK OLEH PESERTA PERHIMPUNAN. BELIAU MENERIMA RAWATAN SEBAGAI PESAKIT LUAR DI HKL. 

6. KONST 178857 MOHD NOR FIRDAUS BIN HJ ABU BAKAR, ANGGOTA IPD PUTRAJAYA, MENGALAMI KECEDERAAN RETAK TULANG LENGAN KANAN DAN DIRAWAT DI PPUKM. 

7. KONST 175128 MOHD KAMIL BIN PARIMIN, ANGGOTA IPK TERENGGANU, MENERIMA 7 JAHITAN DI KEPALA DAN DIRAWAT DI HKL. 

8. KONST 179689 ZAMAN BIN ALI, ANGGOTA BALAI POLIS WANGSA MAJU, MENGALAMI KECEDERAAN PATAH HIDUNG DAN DIRAWAT DI HKL. 

9. SJN 84797 SHUIB BIN JAMALUDDIN, ANGGOTA IPD KANGAR, SAKIT DARAH TINGGI DAN DIRAWAT DI HKL. 

10. L/KPL 124962 TUAN RUZI BIN TUAN SENG, ANGGOTA IPD MACHAP JOHOR, KECEDERAAN PATAH DUA BATANG GIGI, KOYAK DI BAHAGIAN BIBIR (7 JAHITAN DI DALAM BIBIR), DAN LEBAM SELURUH BADAN. BELIAU DIRAWAT DI HKL. 

11. L/KPL 157813 AMIRUL BIN NAWRI, ANGGOTA BALAI POLIS PORT DICKSON, MENGALAMI SESAK NAFAS AKIBAT DITUMBUK. BELIAU DIRAWAT DI HKL.


SEMUA DIATAS PERLU PEMBELAAN DARI ANDA.

RAKYAT MUAK DENGAN AMARAN, TANGKAP DAN LEPAS.

Sunday, 29 April 2012

KEGANASAN BERSIH 3.0 BONUS KEPADA BN.

ADAKAH INI YANG RAKYAT MALAYSIA HENDAK?

Dengan apa yang telah berlaku semasa BERSIHT 3.0 kita sama-sama lah mengucapkan ribuan terimakasih kerana dapat menyedarkan Rakyat Malaysia yang cintakan keamanan apa sebenarnya agenda tersembunyi di sebalik BERSIHT 3.0

LIHATLAH SENDIRI AKAN KEGANASAN BERSIHT 3.0

Disinilah kebodohan pemimpin-pemimpin PR kerana membuka pekong sendiri dengan keganasan yang ditunjukkan. Ini adalah contoh terbaik dan sebab utama yang harus kita menolak kepimpinan PR. Apa pun saya mengucap syabas dan tahniah kepada anggota keselamatan yang dapat menanganinya dengan cara begitu minimum kekerasan digunakan. Jikalau negara luar rasanya kita sudah maklum anggota keselamatan mereka lebih ganas tindakkan yang akan diambil. Tahniah juga diatas kebijaksanaan PM kita yang bijak mengatur percaturan Politik dimana didalam masa yang sama beliau lebih tertumpu kepada kerja transformasi kebajikkan rakyat Malaysia dan juga beliau mendapat kredit yang tinggi untuk BN dengan berjaya mengalih perhatian rakyat Malaysia yang cintakan keamanan agar terus kukuh dibelakang BN.

TAHNIAH BN DAN PENYOKONG KERAJAAN DENGAN MENGAMBIL LANGKAH BERSABAR DAN BERLEMBUT WALAUPUN PR DENGAN CARA KEGANASAN.