Saturday, 4 February 2012

HJ. HADI DAN NIK AZIZ PATUT MALU DENGAN TUN M

ALASAN DESAKAN PARTI MAKA AKUR AKAN BERTANDING.

 hmm..taktik test market berjaya.


APA PUNYA WAYANG LEBAI NI?


Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang akur kehendak PAS yang tidak membenarkan dirinya berundur, malah, Ahli Parlimen Marang itu juga dijangka akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 yang dijangka dalam masa terdekat. 
Cubalah jadi seperti Tun M dimana beliau mengotakan hasrat beliau mengundur diri dengan melepaskan jawatan No. 1 tanpa berdolak-dalik seperti HJ. HADI. Beliau bukan sahaja mengundur diri dari Presiden UMNO malah sebagai Perdana Menteri Malaysia.
Kalau nak di samakan desakkan PARTI, Tun M dengan Hj. Hadi tentulah kelebihan kepada Tun M agar tidak mengundurkan diri ketika itu.Dengan kejayaan beliau membangunkan Malaysia dari segi ekonomi dan pembangunan. Apalah yang nak didesak  HJ.Hadi oleh PAS agar tidak mengundurkan diri? Mungkinkah  populariti HJ. Hadi merudum jatuh apabila PAS bersama dengan DAP dan PKR, dimana perjuangan Islam yang dibawa PAS telah bertukar kepada Kebajikkan, ataupun mungkin HJ.HADI TEST MARKET DIRI SENDIRI.

Sebagai pemimpin dimanakah ketegasan pendirian diri HJ. Hadi? Perlukah orang seperti ini diangkat sebagai pemimpin.Sepatutnya beliau perlu yakin dengan pelapis-pelapis pimpinan PAS yang sedia ada bagi menggantikan diri beliau.Seorang Islam yang mukmim, tuturnya,sikapnya dan peribadinya tidak berdolak-dalik.


                          hmm,nak gok jadi presiden PAS.

Perjuange Isle sampai ahkir hayat, jadi bior kawe jadi MB sampai mati,Pahe tu?


NIK AZIZ berkata perjuangan Islam tidak mempunyai tempoh masa bahkan hingga ke Akhir Hayat sebab itulah beliau akan kekal dan mempertahankan jawatan MB kelantan sehingga hari ini.Inilah yang mungkin bakal di ikut oleh HJ.Hadi dengan memberi alasan-alasan PAS memerlukan khidmat beliau. Disini Nik Aziz perlu di ingatkan perjuangan Islam sebagaimana yang hingga ke ahkir hayat? Adakah perjuangan bersama-sama dengan DAP? Itukah dinamakan Perjuangan Islam? Inilah dikatakan perjuangan Nama atas Nama, menjual nama Islam atas kepentingan Politik, seperti pepatah berkata "CAKAP TAK SERUPA BIKIN"."ISLAM TAK AJAR BERJUANG BERSAMA KAFIR UNTUK MERUNTUHKAN KERAJAAN ISLAM."

Friday, 3 February 2012

APA KENA HASSAN ALI NI?

IMR - ISLAM, MELAYU DAN RAJA-RAJA.


IMR yang diperjuangkan oleh beliau, semuanya ada pada UMNO.
Tiada Parti lain yang memperjuangkan ISLAM,MELAYU DAN RAJA-RAJA selain UMNO.

Sehingga kini ISLAM menjadi Ugama Rasmi Malaysia dibawah pemerintahan UMNO.

Mertabat bangsa Melayu diangkat Bersama UMNO.

Institusi Raja-Raja kekal sehingga kini bersama UMNO.

Apa kata ambil borang keahlian masuk sahaja UMNO,kalau betul-betul ikhlas nak perjuangkan IMR .
Tidak dinafikan ramai penyokong-penyokong Hassan Ali adalah orang Melayu. Cuba kita bayangkan Penyokong-penyokong Hassan Ali iaitu orang Melayu bersatu dengan UMNO. Bertambah kekuatan orang Melayu bak pepatah BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH.Menjadi pekara biasa ahli-ahli PAS masuk UMNO .
 Apa yang dikhuatiri nanti Akhirnya penamat perjuangan Hassan Ali, setakat ceramah-ceramah sahaja. Masuk setahun dua berceramah orang pun meluat nak dengar, itu lah hakikatnya. Dimanakah letaknya Islam di Malaysia tanpa bangsa Melayu?APA PUN SAYA HORMATI KEPUTUSAN HASSAN ALI.

SEKADAR PANDANGAN DEMI PERPADUAN ORANG MELAYU.

Thursday, 2 February 2012

BILA SI TUA DAH TAK INGAT MATI!!!! GILA KUASA,ITULAH SEBENARNYA MAHAFIRAUN..

KALAU TUN M DIFITNAH MAHAZALIM MAHAFIRAUN SITUA NAK MAMPOS NI APA PULAK?


Jange bingbe! kawe jadi MB sampa mati.


Sejarah Malaysia, telah dua Perdana Menteri mengambil alih setelah Tun M meletak jawatan sebagai Perdana Menteri secara terhormat dengan menyerahkanya kepada Pak Lah pada tahun 2003 sehinggalah ke DS Najib sehingga kini.Rasanya sekiranya Tun M itu dituduh MAHAFIRAUN tentulah dia tamak,gila kuasa dan tidak akan menyerahkan jawatan NO. 1 (Perdana Menteri Malaysia) kepada Pak Lah. Si Tua Nik Aziz  telah memegang jawatan MB Kelantan semenjak dari zaman Tun M lagi.Si Tua inilah yang wajar digelar MAHAFIRAUN kerana ketamakkan kuasa, pangkat sehingga tanpa memperdulikan generasi pemerintahan yang baru. Ini lah pepatah mengatakan HIDUP NAK MENONGKAT LANGIT.

Tun M telah lama bersara, tetapi kenapa bekas timbalan beliau yang diketergori warga emas masih terkejar-kejar jawatan PM?  Sebagai rakyat Malaysia yang waras, tentu sekali akan dapat menilai siapa itu Anwar Ibrahim? Apa sebenarnya yang dicari? Begitulah juga dengan Si tua Nik Aziz. Apakah PAS sudah ketandusan pemimpin? TG Hj. Hadi pun telah menyatakan hasrat untuk mengundurkan diri, tetapi situa tak sedar diri masih sibuk kempen untuk mengekalkan kuasanya.

Sifat MAHAFIRAUN yang tamak,gila jawatan dan gila kuasa sampai kemati ini rasanya berada kepada dua pemimpin ini:
Sehingga sekarang terkejar-kejar jawatan PM

Tua doh mu.TIDAK WAJAR TUN M DIGELAR MAHAFIRAUN.


Wednesday, 1 February 2012

JIKA PAS NAK BICARA TENTANG ISLAM, BAGAIMANA PAS DAPAT MEMERINTAH KELANTAN DAN KEDAH? JANGAN BUAT-BUAT BODOH

MENUDUH UMNO ISLAM SEKULAR DAN TAK ISLAMIK MENOLAK HUDUD TIDAK MENJALANKAN PEMERINTAHAN ISLAM.Sekriranya PAS itu Islam sangatlah dan memperjuangkan pemerintahan Islam, PAS sepatutnya menarik diri dari PRU . Di Negeri-negeri yang PAS memerintah adalah BERKEMUNGKINAN satu pemerintahan yang HARAM . HJ. HADI dan NIK AZIZ rasanya cukup arif  sangat dengan hukum-hakam kononnya.
KENO LAKSANO HUDUD GOK,TAPI KAWE DEPOSIT RM 5,000.00..MUJUR MENANG,TIDAK HABIS PITIH KAWE.JADI GOK MB KELATE.

PAS perlu menarik diri didalam PRU  KERANA PRU kemungkinan ada unsur-unsur perjudian. ADA BERANI?
Dibawah adalah syarat-syarat yang telah di copy paste syarat-syarat pencolanan dari laman SPR:


DEPOSIT PILIHAN RAYA

Bagi calon-calon yang hendak menyertai pilihan raya mereka dikehendaki membayar wang deposit pilihan raya berjumlah seperti berikut:-


Pilihan Raya Parlimen RM 10,000.00
Pilihan Raya Dewan Undangan Negeri RM 5,000.00

Wang deposit ini perlu dibayar kepadaPegawai Pengurus atau Pengarah Pilihan Raya Negeri selewat-lewatnya pada jam 10.00 pagi pada hari penamaan calon. Deposit Pilihan Raya boleh dibayar dalam bentuk wang tunai atau draf bank.


Calon-calon akan hilang wang deposit sekiranya gagal memperolehi 1/8 daripada jumlah undi yang di perolehi oleh semua calon yang bertanding di dalam sesuatu bahagian pilihan raya berkenaan.

http://www.naztech.my/spr.gov.my/

SEKADAR RENUNGAN HAMBA-HAMBA YANG LEMAH.

Tuesday, 31 January 2012

DIA ORANG NI BANYAK SANGAT BERJASA KAT MALAYSIA

WAJAH-WAJAH YANG BERJASA TERLALU BANYAK KEPADA RAKYAT MALAYSIA DAN PERLU DIHARGAI..


 PALING BERJASA KEPADA MALAYSIA
JASA MU DIKENANG

TERLALU BERJASA KEPADA MALAYSIA
PAKAR PENYUMBANG JASA KEPADA MALAYSIA
TERLEBIH JASA KEPADA MALAYSIA
SENTIASA BERJASA KEPADA MALAYSIA
SEDANG BERJASA KEPADA MALAYSIA
JASA KEPADA MAH-LAYSIA


TERBAIK PUNYA JASA. 
  • KURA TAK NAK KOMEN BANYAK, SEKADAR GAMBAR..KORANG FIKIRLAH DENGAN KEPALA OTAK KAU ORANG! APA YANG TELAH WAJAH-WAJAH KAT ATAS TU BAGI KAT  KAU ORANG SEMUA RAKYAT MALAYSIA DAN JASA KEPADA MALAYSIA KONONYA SEBAGAI PEMIMPIN.

  • SEKADAR RENUNGAN MINDA RAKYAT MALAYSIA YANG ADA FIKIRAN.

Sunday, 29 January 2012

TU DIA!!! BERLAGAKNYA BAPA MB PERAK

BERSAMA BAPA MB PERAK

Kura ingin berkongsi pengalaman bersama pembaca sekelian bagi renungan kita bersama. Kura, pada malam GONG XI bersama PM di Sitiawan dapat bersama-sama dengan bapa kepada MB Perak. Tujuan Kura adalah untuk menggambarkan begitu rendah diri sikap bapa MB Perak kerana bersama-sama hadir di Sambutan GONG XI bersama PM tanpa mendapat sebarang layanan VIP di majlis tersebut.Apa bila kura bertanya "Kenapa Dato tak pegi bersama VIP-VIP? Simple dia jawab,"Kita sama sahaja, MB anak saya bukan saya dan pakcik suka macam ni".Kerana mungkin dah diketergori warga MAS dan tak larat berdiri lama dia pun mengajak beredar dan berjalan hampir 1 kilometer berehat dan minum di Restoran bersama Kura juga.


Di sebelah ehem!, simple kan dia!Tu!...bersama best friend dia sambil menonton.Untuk pengetahuan semasa hendak beredar tiada kenderaan yang datang menjemput beliau, dimana beliau menumpang Kura untuk beredar dari situ bersama kawan baik beliau. Beliau memang disenangi oleh penduduk kawasan P.Pangkor dan Lumut kerana sikap mesra dan kesederhanaan beliau. Beliau juga hingga kini dimaklumkan masih mengambil tempahan untuk memasak untuk majlis-majlis kenduri di kawasan P.Pangkor. Kura pun mengenali MB Perak dari sebelum dan sehingga beliau menjadi MB Perak dimana beliau juga bersikap dan bersifat seperti bapanya. Motif Kura bukan nak mempermosikan keluarga MB Perak tetapi inilah sikap dan sifat yang rakyat mahukan ada kepada pemimpin kita. Kura mendoakan agar anak beliau terus menerajui Perak Darul Ridzuan.


BUKTI NAJIB DAH TAK POPULAR

GONG XI,GONG XI DI SITIAWAN BERSAMA PM DAN ISTERI
SESAK BEB NAK SALAMRAMAINYA

LAUTAN MANUSIA PERHHHH!


BUKTI KEPIMPINAN DS NAJIB MENDAPAT SOKONGAN PADU DARI RAKYAT MALAYSIA