Friday, 30 March 2012

APAKAH NAZRI AZIZ BAKAL SENASIB DENGAN KAK JAT?

DAH TIDAK DAPAT PEMIMPIN! PEMBANGKANG MENCARI KELEMAHAN KELUARGA PULA UNTUK MODAL PRU 13
Sekadar Hiasan
Media-media dan blog-blog pembangkang telah mensensasikan kisah-kisah berkenaan anak Menteri di Jabatan Perdana Menteri.
Kepimpinan DS Najib mendapat tekanan hebat dengan serangan-serangan terhadap keluarga pemimpin-pemimpin UMNO. Setelah isu NFC berjaya dibawa ke Mahkamah , kali ini isu sumber pembelian kereta-kereta mewah PORSCHE dan MPV anak kepada Menteri Dijabatan Perdana Menteri pula dipersoalkan? Tak perlulah  kura menyatakan siapa kerana umum telah sedia maklum. Apa yang kura hendak tekan kan agar pemimpin-pemimpin BN agar lebih peka dengan keadaan semasa terutama PRU 13 semakin hampir. Perlukah kerana Nila setitik habis susu sebelanga? Pihak pembangkang telah menggunakan ISU-ISU berkenaan bagi menyemarakkan lagi perasaan benci terhadap kepimpinan UMNO walaupun tiada kesahihan fakta kebenarannya.
                                                
                                                   
Sekadar Hiasan

Bukan soal kebenaran atau cara pembelian sama ada secara bersih atau sebaliknya? Akan tetapi sedia maklum sikap dan penerimaan Masyarakat Malaysia masa kini dan menjadi TREND apabila melibatkan anak atau keluarga menteri Sahaja sudah pasti pandangan negetif yang akan dilemparkan walaupun seandainya sumber adalah bersih dari manupulasi.
BN perlu menangani pekara sebegini dengan segera dari sering berulang dengan mengambil tindakkan segera terhadap individu berkenaan sekiranya bersabit kerana kepimpinan DS Najib memerlukan pemimpin-pemimpin yang bersih dan berkualiti bersesuaian dengan Transformasi Kepimpinan.Apa pun Kura berharap anak beliau bersih dari tuduhan yang dilemparkan oleh Pembangkang.  

              "RAKYAT MEMERLUKAN PEMIMPIN YANG BERJIWA RAKYAT"


Thursday, 29 March 2012

BUDAK PUN TAHU PADANG TEMPAT BERSUKAN BUKAN BERDEMO!

KAU TENGOK TU SI MAMI LATIPAH KOYA!!!JANGAN LETAK OTAK DEKAT LUTUT!

DIHARAP PRU 13 TAK PILIH DAH MANGKOK INI.

PSSSSST! SEDIH TENGOK KEBIADAPAN PUAK PR TERHADAP KANAK-KANAK


Wednesday, 28 March 2012

INGATKAN SEKOLAH INI DI CHINA! RUPANYA DI MALAYSIA

BELAJAR-BELAJARLAH MEMAHAMI DAN BERTERIMAKASIH DIMANA BUMI KUPIJAK DISITU LANGIT KU JUNJUNG.


Sekadar pandangan Kura untuk dilemparkan kepada Kementerian yang berwajib agar dapat memberi garis panduan kepada Sekolah-Sekolah Jenis kebangsaan di Malaysia mengenai pekara seperti diatas. Soal seperti ini diharap Kementerian yang berwajib tidak berkompromi demi mendaulatkan Bahasa Kebangsaan dari peringkat sekolah-sekolah lagi.Tidak kiralah kalau Sekolah Private sekali pun tetap tertakluk peraturan-peraturan dibawah kementerian Pelajaran.

Aku sokong ayat-ayat dari PAPAGOMO dibawah ini:
Gomo sebenarnya tidak kesah Dong Zong dari kaum Cina memukul Wee Ka Siong Ketua Pemuda MCA yang juga dari kaum Cina. Kalau depa nak berbunuh sekali pun Gomo tidak heran kerana pada Gomo Cina lawan Cina pi MAMPOS lah sama depa. Cuma apa yang Gomo fikirkan ialah sikap Dong Zong yang tidak menghargai apa yang kepimpinan MCA buat selama ini sejak sebelum Merdeka sehinggalah sekarang. 
Yang ini sekolah Cina juga! Tetapi adalah juga ciri-ciri bahasa kebangsaan.Yang ini logo sekolah Cina yang dianggap sesuai di Malaysia .

Logo SMJK Heng Ee. Logo ini kalau sekolah di Negara China amat sesuailah kot.

Jikalau di Pintu masuk tanah perkuburan dan tokong-tokong kita boleh terima lagi pasal keagamaan, tetapi ini kat sekolah-sekolah! Pekara ini bukan persoalan racist,akan tetapi soal Sekolah itu berada di Malaysia dan seharusnya menggunakan perinsip mencintai dan menghormati bahasa kebangsaan sebagai bahasa rasmi Malaysia. 

PSSST! DI PERINGKAT SEKOLAH LAGI PUN DAH RACIST .SEPATUTNYA DIPERINGKAT SEKOLAH LAGILAH KERAJAAN PERLU MEMUPUK BAHASA KEBANGSAAN.