Thursday, 21 June 2012

SANTAI PETANG! ULARMAK VS OSTAD PAS..JOM LAYAN.

MANA MENANG? YANG PASTI PENCACAI TUKANG TAKBIR!

TELAH diriwayatkan daripada Abdullah Ibn 'Amr r. 'anhu bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda :
"Allah Ta'ala tidak mengangkat ilmu daripada dada (hati) ulamak-ulamak tetapi ilmu akan diangkat (dihilangkan melalui kematian para ulamak), sehingga Allah Ta'ala tidak akan meninggalkan seorang alim pun hidup di dunia ini. Kemudian orang ramai akan menjadikan seorang yang jahil sebagai ketua mereka. Mereka sendiri akan sesat dan menyesatkan orang lain."
(Bukhari)


BERBALIKLAH KEPANGKAL JALAN YANG DIREDHAI ALLAH SWT.Tuesday, 19 June 2012

JANJI MANIS MU!


BAB AIR PUN 50-50 NAK PERCAYA,AIR LOMBONG MUNGKIN KOT.
Sumber gambar-kedahkekl.blogspot.com

Jika dipandang indah sungguh janji-janji manis yang dibuat oleh Pakatan Rakyat terutama bagi menarik orang ramai agar terpengaruh dengan janji-janji yang mungkin hanya satu sahaja dalam erti kata 50-50 yang mungkin tertunai.
Rakyat terlebih maklum dengan janji-janji PRU 12 yang lalu masih terlalu banyak janji-janji dusta sahaja yang diberikan dimana sehingga kini masih tidak tertunai.
Kita rujuk sahaja kepada pemerintahan PAS di Kelantan terutama soal Air.Masalah kebersihan Air yang dirawat masih tidak dapat diselesaikan bagaimana hendak kita terima pemberian percuma 20 meter padu percuma jika yang diberikannya bukan air BERSIH?
Soal PENDIDIKKAN PERCUMA! Kita sedia maklum masalah UNISEL dimana PTPTN terpaksa menarik balik pembekuan PTPTN kepada penuntut UNISEL setelah kerajaan Pakatan Rakyat Selangor gagal menyediakan pendidikkan Percuma. 
Tertarik dengan BANTUAN RM2500 kepada warga Emas yang meninggal Dunia.
Bab kematian pun mereka nak Politikkan. Warga Emas sahaja ke yang Meninggal Dunia? Orang Muda,kanak-kanak tak meninggal ? Khariat kematian pun dah ada double standard. Tak ihklas. Nak bagi bantuan bagi jelah kepada sesiapa yang meninggal dan yang layak.
Yang buat iklan ni pun bodoh BANTUAN RM2500 KEPADA WARGA EMAS YANG MENINGGAL DUNIA. Dah meninggal macam mana orang tu nak terima. Ayat ditulis pun tak betul. Macam itulah agaknya dengan janji-janji yang ditulis sama juga tak betul.BANTUAN KHARIAT KEMATIAN RM2500 kan lebih telus dan ihklas.

Penurunan Harga Petrol saya tak perlu komen kerana terlalu angkuh berjanji dalam masa 24 Jam jika Pakatan Rakyat diberi mandat harga Petrol akan turun.
Saya ingat pesan orang tua_tua, kalau membuat janji dengan angkuh, itu orang yang munafik.Bezanya pemimpin Pakatan Rakyat dengan BN ialah janji. BN sentiasa mengamalkan sikap berhemah apabila berjanji. Seperti Mantan Tun M pernah berkata "kalau Kerajaan ada duit dan mampu kita bagi,kalau tak ada duit kita tak bagilah" ini bila diajukan soal BONUS kaki tangan awam.Tidak seperti pemimpin PR sehingga sorga dan pahala sanggup dijanjikan. Kita boleh membezakan janji munafik dengan janji ikhlas.

Monday, 18 June 2012

KARPAL SINGH PUNYA PASAL JADI KEBAJIKKAN! ULAMA TAK SETUJU DIA PUNYA PASAL!!

NIK AZIZ LEBIH RELA AKUR DENGAN DAP DARI DENGAR CAKAP ULAMA-ULAMA AL-AZHAR .

DIA TAK SETUJU DIA PUNYA FASAL- Nik Abdul Aziz
KOTA BHARU 17 Jun - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak bersetuju dengan peringatan beberapa ulama terkenal apabila mempertahankan kenyataan beliau supaya ahli Pas yang terlibat secara langsung sebagai jentera parti dalam pilihan raya umum, menangguhkan ibadah haji.

Ini kerana menurut Nik Abdul Aziz, Rasulullah sendiri pernah menangguhkan ibadah haji selama empat tahun apabila hanya menunaikan ibadah tersebut pada tahun kesepuluh hijrah, sedangkan ayat mewajibkan ibadah haji diturunkan pada tahun keenam hijrah.

"Ya saya mempertahankan, dia tak setuju dia punya fasal, tapi kita ada hujah," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sambutan 20 Tahun Ar-Rahn di pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV di sini, hari ini.

Nik Abdul Aziz diminta mengulas peringatan beberapa ulama pada Seminar Antarabangsa Fiqh Mentaati Pemimpin di Kuala Lumpur semalam yang menyatakan umat Islam wajib menunaikan ibadah haji tanpa perlu menangguhkannya semata-mata untuk menyertai pilihan raya.-Utusan.

APALAH NAK JADI ISLAM PAS? DEMI NAK BERKUASA TUNDUK DENGAN DAP TOLAK MENTAH-MENTAH ULAMA-ULAMA DARI AL-AZHAR. KAFIR LAKNAT LAH PAS.